Vergoedingen

 

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de fysiotherapiebehandelingen door uw zorgverzekeraar is per situatie verschillend. De volgende situaties zijn mogelijk:

  • U heeft een aanvullende verzekering, dan kunnen hieruit de behandelingen vergoedt worden. Het aantal behandeling verschilt per verzekeraar. Kijkt u in uw verzekeringspapieren of vraag aan uw zorgverzekeraar, hoeveel behandelingen fysiotherapie uit uw pakket vergoed worden.
  • U heeft een aandoening die voorkomt op de lijst voor chronische fysiotherapie. Mensen met een aandoening die voorkomt op de lijst voor chronische fysiotherapie moeten de eerste 20 behandelingen zelf of uit de aanvullende verzekering betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt fysiotherapie uit de basisverzekering vergoed. Wilt u weten of uw aandoening voorkomt op deze lijst, neem dan even contact met ons op. Dan kunnen wij u hier meer informatie over geven. Om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen is wel een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk.
  • U heeft artrose in 1 of meerdere gewrichten en heeft een verwijzing van een arts voor fysiotherapie hiervoor. U krijgt 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • U heeft geen aanvullende verzekering, u heeft geen aandoening die voorkomt op de lijst voor chronische fysiotherapie en u heeft geen verwijzing voor artrose. In dit geval wordt de fysiotherapie niet vergoed door de zorgverzekering en moet u dit zelf betalen.

 

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Voor de basisverzekering geldt het eigen risico. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site  zorgwijzer.nl